Uw boot verkopen

De botenmarkt is de laatste jaren steeds internationaler geworden en ook de Nederlandse markt biedt inmiddels weer kansen. Als particulier is het bijna niet te doen de echte waarde van een boot in te schatten, de juiste presentatie en kanalen te vinden en (juridische) problemen te voorkomen.

Daarbij hechten buitenlandse kopers veel waarde aan een correcte afhandeling met een betrouwbare en bekende partij als tussenpersoon.

Bootverkopers.nl verkoopt uw boot graag! De voordelen zijn duidelijk: een heldere, voordelige en sinds 2007 in de praktijk bewezen aanpak:

* In 2018 werd 75% van ons aanbod binnen 40 dagen verkocht. Dat is aanzienlijk sneller dan het landsgemiddelde dat op 330 dagen ligt.
* Al vanaf 2200 euro inclusief BTW
* Betrokkenheid, enthousiasme en echte aandacht voor boot, verkoper en koper
* Een snel resultaat op no cure no pay basis of een deel van het proces tegen een vast tarief
* Bezichtigingen vinden uitsluitend plaats onder begeleiding
* U kunt uw boot gedurende de verkoopperiode blijven gebruiken
* Een tijdelijke (maand) ligplaats i.p.v. uw jaarplaats tijdens de verkoopperiode is mogelijk

Werkwijze:

* U belt of mailt met bootverkopers.nl om een afspraak te maken
* Wij komen bij u aan boord en bezichtigen uw boot uitgebreid om een goede indruk van de algemene- en technische staat van uw boot te krijgen
* In overleg met u stellen wij een realistische verkoopprijs en verkoopstrategie vast
* De gemaakte afspraken worden vastgelegd per e-mail of in een duidelijke bemiddelingsovereenkomst
* Wij plegen kadastrale recherche
* Uw boot wordt tot in detail beschreven en wij maken een uitgebreide fotoreportage
* Uw boot wordt geadverteerd op www.bootverkopers.nl en alle relevante portalen en botensites (o.a. Botenbank, Botentekoop, Yachtfocus internationaal, Hiswa, Vaarkrant, Euroboats, Scanboat, Udkik, Speurders, evt. Marktplaats etc.) en in een aantal in Europa verschijnende magazines
* Bootverkopers.nl handelt correct en snel alle telefonische vragen en e-mails van geïnteresseerden af
* U wordt geïnformeerd over aanvragen, ontwikkelingen en voortgang
* In overleg met u worden afspraken voor bezichtigingen gemaakt
* Iedere bezichtiging vindt plaats onder begeleiding
* Bootverkopers.nl begeleidt het biedingenproces
* Bootverkopers.nl stelt een heldere koop- / verkoopovereenkomst op
* Bootverkopers.nl organiseert een eventuele proefvaart of aankoopkeuring en is daar ook bij om alles in goede banen te leiden
* Bootverkopers.nl draagt zorg voor een correcte financiële afhandeling via de Stichting Beheer Klantengelden Bootverkopers.nl

Voor deze uitgebreide dienstverlening berekenen wij voor boten met een waarde tot
€ 60.000 een courtage van € 4000,- inclusief BTW. (Let op; de meeste collega’s adverteren met exclusief BTW prijzen)

Voor boten met een waarde van € 60-100.000 brengen wij € 4800,- inclusief BTW in rekening.

Voor boten met een waarde van € 100.000-150.000 berekenen wij u € 5600,- inclusief BTW bij een geslaagde verkoop.

Voor boten met een waarde boven € 150.000 maken wij graag een aantrekkelijk maatwerkvoorstel voor u!

Bovengenoemde bedragen berekenen wij u na een volledig afgeronde verkoop. Wanneer uw boot niet binnen vijf maanden verkocht is bent u ons niets verschuldigd. Bij de meeste collega’s is deze termijn 9-12 maanden.

Het Premiumpakket (Verkopen met voorkennis):

Voor zeiljachten die tot nu toe wegens de te hoge kosten niet via een jachtmakelaar verkocht konden worden of voor boten op voor ons moeilijk bereikbare locaties hebben wij het Premiumpakket ontwikkeld. Met deze werkwijze wordt uw boot professioneel geadverteerd, wordt u professioneel begeleid en vindt u snel een koper.

Het Premiumpakket neemt u het belangrijkste gedeelte van het verkoopproces uit handen en biedt een duidelijk hogere verkoopkans blijkt in de praktijk. Wij hebben veel boten die door de eigenaar al lang werden geadverteerd maar niet verkocht binnen enkele weken verkocht. De werkwijze is volledig identiek aan die bij volledige bemiddeling alleen begeleidt u de bezichtigingen, eventuele proefvaart of keuring zelf.

Onderhandelen doen wij en wij zorgen voor een heldere koop- / verkoop overeenkomst. Natuurlijk bent u altijd welkom voor advies en zijn wij er vrijwel 24/7 voor begeleiding.

Uw investering in het Premiumpakket bedraagt € 2200,- inclusief B.T.W. ongeacht de waarde van uw boot. Dit Premiumpakket is niet op no cure no pay basis. Het wordt gefactureerd zodra uw boot naar tevredenheid op alle websites staat. Aan het Premiumpakket is geen bemiddelingstermijn verbonden. We gaan door tot uw boot verkocht is.

Het Premiumpakket Plus:

Omvat dezelfde diensten als het Premiumpakket met als verschil dat dit wel op no cure no pay basis is voor een periode van 5 maanden. Alleen de bezichtigingen, eventuele proefvaarten, begeleiden van een keuring en de overdracht verzorgt u zelf.

De kosten van het Premiumpakket Plus bedragen € 3000,- inclusief B.T.W. ongeacht de waarde van uw boot.

Hiermee heeft u de garantie dat uw boot op de juiste wijze met de juiste vraagprijs via de beste kanalen onder de aandacht van potentiele kopers wordt gebracht. Uw verkoopkans wordt hierdoor aanzienlijk vergroot.

Taxatie:

Wilt u toch liever uw boot zelf verkopen maar vraagt u zich af bij welke vraagprijs u de meeste kans maakt uw boot snel te verkopen dan komen wij graag bij u aan boord voor een realistische taxatie.

Een goede waardebepaling is in de huidige markt van doorslaggevend belang voor een snelle verkoop dus deze dienst kan uw verkoopkans sterk vergroten. Wij hebben een goed beeld van de werkelijke opbrengsten van verkochte boten waarmee u uw voordeel kunt doen.

Voor een taxatie berekenen wij € 295,- inclusief B.T.W. en reiskosten in een straal van 60 kilometer gerekend vanaf Ermelo. Neem voor verder gelegen locaties contact met ons op.

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Noray 38

1980

UITGELICHT