verkocht
Beneteau Oceanis 40

Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40Beneteau Oceanis 40
Vraagprijs: verkocht Ligplaats: Koudum
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Polyester
Bouwjaar: 2008 Afmetingen:    12,17 m x 3,96 m x 1,60 m
Korte omschrijving:   In '09 geleverd aan de huidige 1e eigenaar. Goede zeiler met een fijne accommodatie. 3 Hutten en 2 x natte cel.
Motorisatie:   Yanmar 40 pk.

Algemeen

Rompvorm:Rondspant
Dek en opbouw materiaal:Polyester, antislip met teak houten voetrail
Opbouw vorm, materiaal:Polyester
Driftbeperking:Vinkiel met bulb
Roer:Doorgestoken balansroer
Besturing:Stuurwiel (2 x)
Waterverplaatsing:Ca. 7680
Ballast:Ca. 2500
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 18 m.
Werf:Beneteau France
Ontwerper:Berret - Racoupeau Design. Interieur Nauta Design
Bouwnummer:FR-BEYG2614K809 Bouwperiode eind 2008 - begin 2009. Geleverd aan eigenaar in maart 2009
Overig:De Beneteau Oceanis 40 is ontworpen door het vermaarde bureau Berret-Racoupeau en gebouwd door de meer dan 100 jaar bestaande Beneteau werf uit Frankrijk (http://www.beneteau.com). De ontwerpers tekenden ook voor bijvoorbeeld Wauquiez maar ook een aantal winnende Mini Transat boten en Open 40 / 50's.

De Oceanis is innovatief en in hoge kwaliteit gebouwd. De Oceanis serie is gericht op comfortabel en lekker zeilen en bijzonder goed kunnen leven onderdeks. Het ruime en moderne interieur is licht door de gebruikte materialen en de vele ramen en luiken. Een Webasto verwarming is aanwezig. Er zijn drie hutten en twee grote natte cellen met douche en afvoerpomp. De kombuis heeft alle comfort van thuis.

De zit in de zeer ruime kuip is ook onder helling erg comfortabel en aan dek kun je je prima bewegen. Alle zeilhandelingen zijn vanuit de kuip te verrichten en omdat de overloop op het kajuitdak staat is de kuip vrij van obstakels.

Het opklapbare zitje midden tussen de stuurposities zorgt samen met de twee stuurwielen voor een volledig vrije doorgang naar het zwemplateau. Dit zitje is voorzien van een gasveer waardoor je niet met een onhandig groot stuk polyester staat te hannesen maar het simpel omhoog klapt. Onder de banken zijn bakskisten en er is een hele grote bakskist stuurboord achter in de kuip waar je alles kwijt kunt wat je aan boord wilt hebben. Op het zwemplatform is een derde douche (ook via de boiler).

Deze Oceanis is in 2009 geleverd aan de huidige eerste particuliere eigenaren die altijd goed voor de boot hebben gezorgd. Het vaargebied was voornamelijk het IJsselmeer en Markermeer met soms een uitstapje naar zout water maar met de diepgang van 1.60 m. kun je ook nog goed op kleinere plassen terecht.

Deze Oceanis 40 is ruim uitgerust en onder andere voorzien van:

- Yanmar 40 pk. motor met interkoeling
- Drieblads Variprop vaanstand schroef en touwsnijder
- Conventioneel grootzeil met lazybag
- Rolgenua en rolfokhoes (beide 2013)
- Vaste op- / neerhouder
- Raymarine ST60+ Tridata en Wind (2 x)
- Raymarine C80 plotter met 2 KW radar
- Raymarine DSC marifoon binnen en buiten
- VDO Dayton radio / cd / MP3 speler met buitenluidsprekers
- Dubbel stuurwiel
- Buiskap met kuiptent
- Boiler en Webasto EVO verwarming
- Vriesvak in de koelkast
- Binnendouche (2 x) en buitendouche (warm)
- Extra topmatras met electrische deken (2015)
- Vuilwatertank met dekafzuiging
- Te openen ramen in de opbouw en rompramen
- Alle accu's in 2014 vervangen
- Middenbolders
- Twee ankers en ankerlier
- Complete vaarinventaris
- Etc. etc.

Kortom; deze Oceanis is zeer compleet. De romp heeft een teakhouten schuurlijst met rvs strip waardoor je als je een keer een paal zou raken niet meteen schade hebt. De huidige eigenaren stoppen voorlopig met zeilen waardoor er veel spullen aan boord blijven die je anders zelf zou moeten aanschaffen. Deze Oceanis heeft haar ligplaats in Koudum en is daar op afspraak te bezichtigen. De eigenaar begeleidt de bezichtigingen zelf.

Omdat deze Beneteau Kadastraal geregistreerd is zal de overdracht notarieel plaats vinden.

Wij hebben de originele brochure en een test uit het blad Boating van de Oceanis 40 digitaal beschikbaar en sturen u die op verzoek graag toe.

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Mahonie
Gordijnen:Astra Chanvre skai
Verblijfsruimtes:1
Hutten:3
Slaapplaatsen:6 + 2
Stahoogte:195 Cm.
Toiletten:2 x Jabso Twist 'n lock handmatig pomptoilet
Douche, bad:Douche in beide natte cellen en op zwemplateau (warm water via boiler)
Radio/CD-speler:VDO Dayton 2327 G radio / cd / MP3 speler met binnen- en buitenluidsprekers
Kooktoestel & brandstof:Tweepits half cardanisch gas
Oven:Ja
Koelkast & voeding:Bovenlader, ca. 120 l. met Vitrifrigo compressor en vriesvak
Verwarming:Webasto AirTop Evo 5500 met uitblaasopeningen in de salon, beide hutten en beide natte cellen
Overig:Het door Nauta Design ontworpen interieur van de Oceanis 40 is modern, ruim en licht. Het geheel is keurig afgewerkt en betimmerd. De stahoogte bij de ingang bedraagt 1,95 m.

Naast de kajuitingang zijn de toegangen tot de beide achterhutten. De bedden hier hebben een lengte van 200 cm. en breedte van 151 cm. Beide hutten hebben een hang- / legkast en aflegruimte. De achterhutten kunnen door te openen ramen goed geventileerd worden en er zijn ook rompramen aanwezig.

De natte cel bij de achterhutten is bereikbaar via een deur in de kajuit en een deur in de stuurboord achterhut. De natte cel is ruim en voorzien van een binnenschaal waardoor vocht niet op de betimmering in kan werken. Er is een wastafel met warm en koud water, de wc en een separate douche.

Tegenover de natte cel is aan bakboord de kaartentafel met het verzorgde schakelpaneel, marifoon, geluids installatie en thermostaat voor de Webasto AirTop. De kachel heeft uitblaasopeningen in de hutten en de salon.

De salon bestaat uit een grote u-bank en een kleinere bank er tegenover met de salontafel in het midden. In de kleinere bank is veel ruimte voor het opslaan van voorraden die je in de kombuis bij de hand wilt hebben en je hebt er steun aan bij het koken tijdens het varen. De u-bank is om te bouwen tot een tweepersoons bed. Langs beide wanden zijn kasten en ook in de kajuit heb je door de ramen in de opbouw en de romp een uitstekend uitzicht naar buiten.

De langskombuis aan bakboord heeft een groot werkblad. Er is een dubbele spoelbak met mengkraan, een hele grote koelkast met vriesvak en een tweepits gasstel met oven. Bij de kombuis is een extra 220 V contactdoos voor bijvoorbeeld een waterkoker of koffiezetapparaat.

Voorbij het hoofdschot is de tweede natte cel. Ook hier een wastafel met mengkraan, wc en douche met afvoerpomp. De voorhut heeft een bed van 205 cm. lang en een grootste breedte van 175 cm. Het bed is in 2015 voorzien van een extra topmatras met electrische deken. Ook in de voorhut is voldoende kast- en bergruimte en voor het bed is voldoende ruimte om je om te kleden. Voor het bed is een handig opstapje.

Er is permanente ventilatie en te openen ramen en luiken waardoor er binnen veel lichtinval is en er voldoende ventilatiemogelijkheden zijn. Voor de te openen ramen zijn horren. Er zijn voldoende lichtpunten en ook aan 12 en 220 V contactdozen is gedacht.

Motor, electra, water

Vermogen:40 Pk.
Merk:Yanmar 3JH4E
Bouwjaar:2008
Draaiuren:Afgelezen urenstand is 657
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:200 L. met niveau meter
Koeling:Interkoeling
Voortstuwing:Watergesmeerde schroefas met Variprop 3-blads vaanstand schroef en originele drieblads schroef als reserve
Meetinstrumenten:Toerenteller en akoestisch alarm voor oliedruk, temperatuur en laadstroom
Voltage:12 V en 220 V walstroom met verlengkabel
Bedieningspaneel:Compleet met aardlekschakelaar en voltmeter
Accu:100 Ah startaccu en 2 x 120 Ah accessoire accu (Alle nieuw in 2014)
Acculader:Dolphin 40 Ah
Dynamo:Ja
Watersysteem:Ja, met electrische pomp
Warm water:Via Quick boiler (ca. 25 l.) op motorwarmte of walstroom
Watertank & materiaal:Twee tanks, totaal 360 l. met niveau meter
Vuilwatertank & materiaal:Ca. 80 l. met dekafzuiging
Overig:De 40 pk. Yanmar is goed bereikbaar voor onderhoud via de kajuittrap en vanuit de achterhutten. Er is een touwsnijder op de schroefas gemonteerd en er is een drieblads vaanstandschroef. Alle technische installaties verkeren in goed werkende staat en alle handleidingen zijn aanwezig.

Tuigage

Type tuigage:Fractioneel
Rondhouten, verstaging:Z-Diffusion mast, verstaging staalkabel
Lieren:2 x Harken 46ST 2-speed schootlier en 2 x Harken 40ST 2-speed vallier met 10 Spinlock valstoppers
Zeilen materiaal:Dacron
Grootzeil:Elvstrom, ca. 39 m2 met lazybag (de laatste is professioneel gereinigd in 2015)
Rolgrootzeil:Eénlijnssysteem, 2 x rif
Genua:De Vries, cross cut Polyant 140% (ca. 41,5 m2) met profielvoorlijk en Shapetape en hoes (beide 2013)
Genua reefsysteem:Profurl
Overig:Gemakkelijk hanteerbare tuigage met grootzeil met lazybag en genua (2013) op Profurl roller met recente hoes. De overloop is op het kajuitdak gemonteerd en zit dus niet in de weg in de kuip. Er zijn lange genuarails en een vaste op- / neerhouder. Alle zeilhandelingen kunnen vanuit de kuip worden verricht.

Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Compleet met deklicht en driekleurenlicht. Ankerlicht en navigatieverlichting LED (2015)
Kompas:2 x Olympic 135 op de stuurstanden
Log/snelheid:Raymarine ST60+ Tridata
Dieptemeter:Raymarine ST60+ Tridata
Windmeter:Raymarine ST60+ Wind (2 x)
Autopilot:Raymarine SmartPilot direct op het kwadrant met ST6002 bediening op de stuurstand
Radar:Raymarine 2 KW
Marifoon:Ray 55E DSC met extra handset voor bij de stuurstand
Kaartplotter:Raymarine C80 met Navionics kaart UK-Ireland en radar overlay
Kaarten, gidsen:Verschillende kaarten en gidsen blijven aan boord
Overig:Complete Raymarine navigatie met 2 KW radar, C80 plotter (draaibaar in de kaartentafel), SmartPilot stuurautomaat (op het kwadrant), ST60+ Tridata en 2 x Wind (één uit 2014), DSC marifoon binnen en buiten. Alles werkt naar behoren en alle handleidingen zijn aanwezig.

Uitrusting

Ankers & materiaal:16 Kg. met ketting op boegbeslag en 2e anker met loodlijn
Ankerlier:Quick 1000 W
Stootwillen, lijnen:Landvasten, 6 x stootwil en bolfender
Buiskap:De Vries met aanritsbare kuiptent met drie te openen delen (Professioneel gereinigd in 2015).
Zwemtrap:Ja
Zwemplatform:Ja
Zeerailing:Preekstoel met verlaagde instap en gedeelde hekpreekstoel
Overig:Teak op kuipbanken, -tafel en trap naar zwemplateau, kuiptafel met twee neerklapbare delen en opbergvak, gedeelde hekpreekstoel met opklapbaar zitje, teak houten schuurlijst met halfronde rvs strip, middenbolders, 6 stootwillen, landvasten, bolfender, kuiptent, ankerbal, motorkegel, puts, pikhaak, bootmansstoel, teak houten voetsteunen bij de stuurstanden, dekwas installatie met Gardena set met 12 m. slang, 15 mm. tapijt wol / zijde in de kajuit, drie maststeps, weerstation, ankerlier en twee ankers, buitenboordmotorsteun aan hekpreekstoel, 2 x draagbare ventilator, koffiezet apparaat en stofzuiger.

Veiligheid

CE-normering:Cat. A (Oceaan)
Radarreflector:Trilens bovenin de mast
MOB Systeem:Hoefijzerboei
Lenspomp:Handmatig en electrisch / automatisch
Brandblusser:Brandblusser (keuring onbekend)
Gasbun met afvoer:Ja, met ruimte voor twee flessen. Slang gekeurd tot 2018
Overig:Goed beloopbare gangboorden met teak voetrail, zelflozende kuip, goed toegankelijk zwemplateau, noodhelmstok, dubbele gasbun, radarreflector, zeilhandelingen vanuit de kuip, lifeline ogen aan dek, goede grijpmogelijkheden binnen en buiten, rookmelder, touwsnijder op de schroefas, radar, hoefijzerboei.

Vraag meer informatie over de Beneteau Oceanis 40

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Noray 38

1980

UITGELICHT