verkocht
Bestewind 50

Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50Bestewind 50
Vraagprijs: verkocht Ligplaats: Flevoland
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Polyester
Bouwjaar: 2009 Afmetingen:    14,96 m x 4,40 m x 2,15 m
Korte omschrijving:   Young, hardly used and overcomplete Bestewind 50. Comes with VAT invoice. Trade in possible. Very nice yacht for long voyages or living on board.
Motorisatie:   Yanmar 110 pk.

Algemeen

Rompvorm:Rondspant
Dek en opbouw materiaal:Teak
Opbouw vorm, materiaal:Polyester
Driftbeperking:Stalen bulb kiel
Roer:Balansroer
Besturing:Met leder bekleed groot stuurwiel op Jefa stuurstand
Ramen:In pilothouse hardglas (dubbel) en vier ronde patrijspoorten in de romp
Waterverplaatsing:Ca. 17.000
Ballast:Ca. 5600
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 22 m.
Werf:Bestewind B.V. / K & M Yachtbuilders Makkum
Ontwerper:Dijkstra Naval Architects
Bouwnummer:3
Overig:De Bestewind 50 is een ontwerp van het gerenommeerde bureau van Gerard Dijkstra en afgeleid van zijn eigen Bestevaer II. De Bestewind is ontworpen voor lange reizen en wonen aan boord. De Bestewind is ook prima alleen of door een koppel te zeilen. Alle zeilhandelingen kunnen vanuit de beschutte kuip verricht worden, er zijn electrisch bedienbare genualieren en een boegschroef is aanwezig. De Bestewind 50 is gebouwd door K & M Yachtbuilders. De afwerking is van een hoog niveau en er is uitsluitend gebruik gemaakt van de beste materialen (Yanmar, Lewmar, Seldén, Raymarine, Momentum etc.).

Met het pilothouse en de rechte boeg oogt de Bestewind robuust. Romp en potdeksel zijn voorzien van een goede teak schuurlijst. Het is een boot die je onder alle omstandigheden een veilig gevoel geeft. De ruime kuip is zeer beschut en onder slechtere omstandigheden heb je vanuit het pilothouse een prima uitzicht. Aan dek zijn voldoende grijpmogelijkheden en je kunt je er goed en zonder obstakels bewegen. De uitgebreide zeilgarderobe van deze Bestewind biedt voor alle omstandigheden een passende zeilvoering. Door het grote stuurwiel kun je altijd een plezierige zit- of stahouding vinden.

De accommodatie van de Bestewind is ruim en licht. Er zijn drie hutten en twee natte cellen met beide een douche. De kombuis is bijzonder ruim en biedt alle comfort van thuis. Natuurlijk is er ook een Webasto verwarming aanwezig.

De stroomcapaciteit en inhoud van de water- en dieseltanks zijn berekend op langere reizen. Hiervoor is er ook voldoende opbergruimte in het interieur en bakskisten aanwezig. Bijboot en fietsen mee is geen probleem.

Er zijn nu negen Bestewind 50's gebouwd en dit is bouwnummer 3. Hoewel de standaard uitrusting al zeer omvangrijk is heeft deze Bestewind nog een lange optielijst. Deze Bestewind is onder andere voorzien van:

- Zwaardere 110 pk. motor
- Boegschroef
- Gori klapschroef
- Boiler
- Extra accu capaciteit (600Ah) en extra dynamo
- Omvormer
- Teak dek
- Electrisch bedienbaar zwemplateau
- Extra lieren en electrisch bedienbare genualieren
- Electrisch bedienbare ankerlier met afstandbediening
- 2 x Genua, kotterfok, gennaker en doorgelat grootzeil
- Zeer complete Raymarine navigatie
- Webasto verwarming
- Flatscreen televisie
- LED verlichting in het interieur
- Extra slaapplaats in de sb achterhut
- Wasmachine
- Vuilwatertank
- Doorgang in de zeereling aan bb en sb
- Vier zeer degelijke RVS kikkers per kant
- Splinternieuw 6-persoons reddingsvlot
- Bijboot met buitenboordmotor
- Etc. etc.

Deze Bestewind ligt dus klaar voor vertrek met haar nieuwe eigenaar. De BTW is verrekenbaar en inruil is bespreekbaar. Ze is op afspraak in Flevoland te bezichtigen.

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Mahonie met lichte accenten
Gordijnen:Donkerbruin
Verblijfsruimtes:2
Hutten:3
Slaapplaatsen:6 + 2
Stahoogte:Ca. 200 cm.
Toiletten:Twee keer handmatig Jabsco pomptoilet
Douche, bad:Twee keer douche in de natte cellen en buitendouche (warm / koud) in de kuip bij het zwemplateau
Radio/CD-speler:Kenwood KDC4041 radio / cd speler met luidsprekers in de kajuit en kuip.
TV:Samsung flatscreen tv op verstelbare beugel
Kooktoestel & brandstof:Force 10, halfcardanisch driepits op gas
Oven:Force 10
Koelkast & voeding:Isotherm tafelmodel koelkast en bovenlader vriezer (ca. 40 l.) met compressor in kombuisblad
Verwarming:Webasto 5 Kw met uitblaasopeningen in alle hutten en kajuit
Overig:De ingang van het pilothouse heeft een deur die mooi verzinkt. Je hoeft dus niet met losse luiken te hannesen. In het dak van het pilothouse is een schuifluik opgenomen. Vanuit het pilothouse heb je door de grote en vele (dubbele) ramen zowel tijdens het varen als in de haven rondom uitzicht naar buiten. Er zijn twee banken en voldoende grijpmogelijkheden voor als het wat wilder wordt.

Ook de navigatiehoek met de dsc marifoon, plotter / radar en repeater voor de instrumenten in de kuip bevindt zich in het pilothouse. De LED verlichting in het plafond kan gedimd worden en boven de kaartentafel is er natuurlijk nachtverlichting. De motor is hier onder de vloer ingebouwd met een goed geisoleerde kast er omheen.

Via een afstap kom je in de ruime kajuit met riante stahoogte. Aan bakboord is de bijzonder ruime kombuis met driepits gasstel, oven, grote koelkast, vriezer en dubbele spoelbak met mengkraan. Ook een voetpomp voor drinkwater is hier aanwezig. Het fraaie Corian werkblad biedt veel werkruimte en ook is er voldoende bergruimte. Boven de kombuis is een dekluik dat geopend kan worden.

Bij de kombuis is de toegang tot de twee persoons achterhut aan bakboord. Het bed hier meet 207 x 155 cm., er kan goed geventileerd worden en ook hier is veel kast- en bergruimte gerealiseerd. De stuurboord hut heeft een andere indeling. Hier zijn twee éénpersoons bedden van respectievelijk 210 x 77 en 60 cm. In deze hut is de wasmachine ingebouwd.

Deze Bestewind heeft twee natte cellen. De eerste bevindt zich aan stuurboord naast de achterhut. Hier is een wc, wastafel met mengkraan en douche met afvoerpomp.

De salon bestaat uit een riante L-vormige bank en een verplaatsbaar bankje er tegenover met de salontafel in het midden. De salontafel heeft een opstaande rand zodat niet alles er onder helling meteen af valt en een ingebouwd flessenrek. Het bankje kan tijdens het zeilen natuurlijk gefixeerd worden. Aan stuurboord is een langsbank. Boven de banken is kastruimte en achter de rugleuningen is ook bergruimte gecreeerd. Bij beide banken heb je via een rompraam een mooi uitzicht naar buiten. De tv is op een verstelbare beugel gemonteerd zodat je vanaf iedere plek tv kan kijken.

Voorbij het hoofdschot is de ruime voorhut. Het bed hier is 206 cm. lang en heeft een grootste breedte van 188 cm. Ook in de voorhut is er voldoende bergruimte in verschillende kasten en laden onder het bed. De voorhut heeft een eigen afgesloten natte cel met wc, wastafel met mengkraan en ook weer een douche.

Door de combinatie van fraai mahonie en lichte afwerking oogt de accommodatie van de Bestewind licht maar wel gezellig. De vele ramen en dakluiken zorgen voor voldoende lichtinval en kunnen gebruikt worden voor extra ventilatie. De dakluiken zijn voorzien van geintegreerde rolhorren en verduisteringsgordijnen.

Permanente ventilatie is er door de vier luchhappers op het kajuitdak. De verlichting is geheel LED en dimbaar en overal zijn 220 V contactdozen aanwezig. De Webasto verwarming met uitblaasopeningen in alle hutten en de kajuit en zorgt voor extra comfort in het voor- en naseizoen.

Motor, electra, water

Vermogen:110 Pk.
Merk:Yanmar 4JH4-HTE
Bouwjaar:2009
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:RVS, ca 400 l. met niveaumeter
Koeling:Interkoeling
Voortstuwing:Schroefas met Gori drieblads klapschroef Propeller 24 Overdrive
Meetinstrumenten:Toerenteller, oliedruk, temperatuur, motor uren en brandstof niveau. Acoustisch alarm voor laadstroom
Boegschroef:Ja, bediening met voetschakelaars bij de stuurstand
Voltage:12 V / 220 V Walstroom
Bedieningspaneel:Ja, zeer compleet met accu monitor en Victron Multicontroller
Accu:70 Ah Startaccu en 600 Ah accessoire gel accu's
Acculader:Victron Phoenix Multiplus 12 / 2500 / 120
Dynamo:Standaard dynamo en extra dynamo (ca. 135 Ah)
Omvormer:Victron Phoenix Multiplus 12 / 2500 / 120
Watersysteem:Ja, electrische pomp en voetpomp aanwezig
Warm water:Ja, Nautic Quick 40 liter boiler op motorwarmte en walstroom
Watertank & materiaal:Kunststof. 1 x ca. 500 l. met electrisch druksysteem en 1 x 100 l. met voetpomp
Vuilwatertank & materiaal:Ja, ca. 60 l.
Walstroom:Ja
Voltmeter:Ja
Toerenteller:Ja
Watertankmeter:Ja
Brandstoftankmeter:Ja
Oliedrukmeter:Ja
Temperatuurmeter:Ja
Overig:De ruim bemeten 110 pk. Yanmar motor is onder de vloer van het pilothouse ingebouwd. De motor is goed geisoleerd en goed bereikbaar voor onderhoud. De aandrijving bestaat uit een watergesmeerde schroefas met een Gori klapschroef met overdrive. De aanwezige boegschroef kan met de voet bediend worden door knoppen bij de stuurstand.

Deze Bestewind is voorzien van extra accucapaciteit en een extra dynamo. Ook een omvormer is aanwezig. Voor warm water is er een boiler op motorwarmte en walstroom. Alle techniek is in goed werkende en goed onderhouden staat.

Tuigage

Type tuigage:Sloepgetuigd met kotterstag
Rondhouten, verstaging:Seldén, doorgestoken mast met dubbele gepijlde zalingen
Lieren:2 x Lewmar 58ST electrisch, 4 x Lewmar 54ST 2-speed en 2 x Lewmar 46ST 2-speed mastlier
Strijkinstallatie:Giekrekken met lazyjacks
Zeilen materiaal:Custom axis laminate vectron / Pentex
Grootzeil:Ca. 64 m2. Momentum, volledig doorgelat met latkarren.
Rolgrootzeil:Eénlijnssysteem, drie keer rif
Genua:Momentum. 1 x 110 % (ca. 50,6 m2) en 1 x 125 % (ca. 57,6 m2). Beide met uv strook in de kleur van het zeil
Genua reefsysteem:Furlex 400S
Fok:Kotterfok, Momentum pentex
Voorzeil rolsysteem :Furlex 200S
Gennaker:Momentum met stripper
Overig:Seldén mast en giek met rodkicker. De giek is voorzien van rekken en lazyjacks waardoor het grootzeil gemakkelijker te hanteren is bij het strijken. Furlex voor zowel de genua als de kotterfok. Alle zeilhandelingen zijn vanuit de kuip te verrichten.

De zeilgarderobe is compleet en weinig gebruikt. Er zijn twee genua's, een kotterfok en een doorgelat grootzeil. Ook een gennaker met complete uitrusting en een spinnakerboom zijn aanwezig. Alle zeilen zijn van Momentum en in goede staat. De genua's en kotterfok zijn voorzien van een uv strook in de kleur van het zeil.

Alle dekbeslag is van Lewmar. Er zijn extra lieren en de genualieren zijn electrisch bedienbaar. De overloop staat op het dak van het pilothouse waardoor de kuip vrij blijft van obstakels. De Bestewind 50 is door een kleine bemanning goed te bezeilen.

Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Ja, compleet
Kompas:Plastimo Horizon 135 op stuurstand
Log/snelheid:Raymarine ST60+ speed in de kuip met Graphic repeater bij de kaartentafel
Dieptemeter:Raymarine ST60+ depth in de kuip met Grahic repeater bij de kaartentafel
Windmeter:Raymarine ST60+ wind in de kuip met Grahic repeater bij de kaartentafel
Autopilot:Raymarine met SmartPilot bediening bij de stuurstand en afstandbediening
Radar:Raymarine met C120 scherm
Marifoon:Raymarine DSC met buitenluidpreker
Kaartplotter:Raymarine C120 met Navionics Gold kaart Europe West. Met AIS ontvanger
Kaarten, gidsen:Blijven aan boord
Overig:Compleet Raymarine instrumentarium met alles wat je nodig hebt. Plotter, radar, ST60+ wind / depth / speed. ST60+ Graphic repeater. Stuurautomaat met afstandbediening, DSC marifoon met buitenluidspreker, AIS ontvanger etc.

Uitrusting

Ankers & materiaal:Ja, 25 kg. Delta anker op boegbeslag. Twee ankerrollen aanwezig en 60 m. ketting
Ankerlier:Ja, Lewmar V4 electrisch met bediening op voordek en in de kuip
Stootwillen, lijnen:Ja, compleet
Dekzeil(en):Stuurstandhoes, grootzeilhuik
Zwemtrap:Ja, RVS
Zwemplatform:Ja, electrisch bedienbaar
Zeerailing:Zeerailing met zij instap aan beide kanten. Gedeelde hekpreekstoel en preekstoel met verlaagde instap
Bijboot:Nimarine zwart ca. 250 cm. (2009)
Bijboot buitenboordmotor:Suzuki viertakt 6 pk. (2009)
Overig:Teak in kuip en op dek, stuurstandhoes, stootwillen en lijnen, bijboot met bbm, bbm steun in bakskist, neerklapbare teak kuiptafel, wasmachine, twee zeer grote bakskisten met verlichting, klok, thermo- / baro- en hygrometer.

Veiligheid

CE-normering:Cat. A (Oceaan)
Radarreflector:Vaste Trilens reflector in de mast
EPIRB:Ja, Kannad. Vast gemonteerd
Reddingsvlot:Ja, nieuw in 2013. Zes persoons in tas
MOB Systeem:Fast Find personal location beacon
Lenspomp:4 x Automatische bilgepomp en 1 x handmatig (vanuit de kuip te bedienen)
Brandblusser:2 x Brandblusser (keuring onbekend)
Gasbun met afvoer:Onder achterdek met ruimte voor 2 5 kg. flessen
Overig:CE categorie A, goed beloopbaar dek en gangboord met teak, voldoende grijpmogelijkheden binnen en buiten, zeilhandelingen vanuit de kuip, zelflozende kuip, radar, Trilens radarreflector, 6-persoons reddingsvlot (2013), pilothouse, E-pirb, Personal Location Beacon, AIS ontvanger, DSC marifoon, boegschroef, vier automatische bilgepompen.

Vraag meer informatie over de Bestewind 50

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

UITGELICHT

Feeling 326

1995
€ 29 500