verkocht
Van De Stadt 44 Deksalon

Van De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 DeksalonVan De Stadt 44 Deksalon
Vraagprijs: verkocht Ligplaats: Amsterdam
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Staal
Bouwjaar: 1990 Afmetingen:    13,00 m x 3,90 m x 1,95 m
Korte omschrijving:   Geweldig van de Stadt ontwerp met deksalon. Zeer ruime accommodatie en volledig uitgerust voor lange oversteken.
Motorisatie:   Mercedes 80 pk.

Algemeen

Rompvorm:Multiknik
Dek en opbouw materiaal:Teak met stalen voetlijst
Opbouw vorm, materiaal:Staal
Driftbeperking:Vast
Roer:Doorgestoken roer
Besturing:Stuurwiel, Solimar stuurstand
Ramen:Acrylaat
Waterverplaatsing:Ca. 15900
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 19 m.
Werf:Argo Marine BV
Ontwerper:Van de Stadt
Bouwnummer:Ontwerpnummer 274 / bouwnummer 43
Overig:Deze van der Stadt 44 is in 1990 gebouwd voor de eerste eigenaar. Het is een bijzonder robuuste en degelijk gebouwde boot met door de deksalon een fantastische accommodatie waarbij je eigenlijk twee gescheiden kajuiten hebt. Met kinderen is dit ideaal. De kuip is ruim (met 14 personen borrelen bleek geen probleem) en beschut en voorzien van een mooie bimini. Op het dek en in de gangboorden kun je je prima bewegen en veilig werken. Cassandra is geschikt om op te wonen maar vooral voor het maken van lange(re) reizen.

De zeilgarderobe met grootzeil, genua, kotterfok en gennaker is recent en biedt voor alle weersomstandigheden de juiste zeilvoering. Het grootzeil hijsen gebeurt bij de mast waar twee degelijke rvs steunen staan zodat je daar veilig staat bij zeegang. De fokken staan beide op een roller. Er zijn voldoende trimmogelijkheden en met de aanwezige boegschroef zijn havenmanoeuvres een ontspannen aangelegenheid.

De huidige eigenaren kochten Cassandra in 2011 voor hun rondje Atlantic. Zij vielen voor het stoere wat ruige karakter van deze boot, het ruime en gezellige interieur, de degelijkheid en het veilige gevoel dat deze boot je geeft. Zij hebben kosten noch moeite gespaard en de boot helemaal aangepast aan hun wensen en veel vernieuwd om de boot voor te bereiden op lange oversteken. Sinds kort zijn ze weer terug in Nederland na een hele mooie reis.

Het onderstaande is door hen vernieuwd of was al aanwezig:

- Degelijke 80 pk. Mercedes motor
- Boegschroef
- Boiler en twee keer verwarming
- Binnen- en buitendouche
- Oven, magnetron en grote koelkast
- Electrische installatie bijna volledig vervangen
- Alle accu's nieuw (840 Ah), zonnepanelen en acculader / omvomer
- Compleet nieuwe zeilgarderobe
- Staand en lopend want vervangen
- Complete navigatie met radar, AIS, Navtex, SSB radio etc.
- Nieuwe Raymarine E70 plotter, i70 en p70 stuurautomaatbediening
- Onderwaterschip gestraald en in de Coppercoat
- Nieuwe buiskap en bimini
- Nieuwe electrische ankerlier, Rocna- en CQR anker
- Schenker watermaker
- Dieselgenerator (as gebroken)
- Degelijke radarbeugel met davits
- Reddingvlot en Epirb
- Etc. etc.

Nu zij weer aan het werk zijn zoeken ze een nieuwe eigenaar voor Cassandra. Cassandra ligt klaar voor nieuwe avonturen en met uitzondering van de generator werkt alles naar behoren. Verwacht geen glimmend plastic want dat is er niet. Het geheel is goed en doordacht maar enig cosmetisch werk zul je met een dergelijke boot altijd houden. Bij aanschaf in 2011 hebben de huidige eigenaren de boot laten keuren en alle aandachtspunten aangepakt. Het teak dek is goed maar heeft bij de ankerbak wat aandacht nodig.

Deze van der Stadt is op afspraak in Amsterdam te bezichtigen.

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Mahonie
Gordijnen:Kussens licht gemeleerd en gordijnen blauw
Verblijfsruimtes:2
Hutten:2
Slaapplaatsen:8
Stahoogte:1,98 m.
Toiletten:Twee keer handmatig pomptoilet
Douche, bad:Binnen en buitendouche (beide via boiler)
TV:Flatscreen tv ca. 20" ingebouwd in kast in de kajuit
Kooktoestel & brandstof:Dometic driepits halfcardanisch
Oven:Dometic
Magnetron:Proline KE20
Koelkast & voeding:Bosch tafelmodel koelkast met vriesvak
Verwarming:Dieselkachel en Webasto
Overig:Door de deksalon heeft deze van der Stadt een hele ruime, lichte en gezellige accommodatie. Vanuit de kuip kom je de deksalon binnen via een echte deur. De stahoogte bedraagt 198 cm. Bij binnenkomst is aan stuurboord een natgoedkast en aan bakboord een ruime L-vormige bank. Achter de rugleuning van de bank is bergruimte en wanneer je de rugleuning wegneem is er een grote slaaplaats. Wanneer je de rugleuning als slingerschot gebruikt heb je de ideale zeekooi met snel uitzicht naar buiten door de grote ramen.

Aan stuurboord is de kaartentafel met alle apparatuur en het schakelpaneel. De bijbehorende wegklapbare kruk staat niet op de foto's maar is nog aanwezig.

Via een deur bij de kaartentafel kom je in de achterhut. Hier is een tweepersoons bed met een grootste lengte / breedte van 190 x 170 cm. Een wastafel en wc zijn aanwezig. De huidige eigenaren hebben aan bakboord een kinderkooi gemaakt. Er is in de achterhut voldoende kast- en bergruimte aanwezig en er is permanente ventilatie en ramen die open kunnen.

Vanuit de deksalon naar voren kom je in de ruime kajuit. Hier bevindt zich de kombuis met koelkast met vriesvak als thuis, driepitsgasstel met oven, dubbele spoelbak met warm water en magnetron. De salon bestaat uit een L-bank aan bakboord en een langsbank aan stuurboord met de salontafel in het midden. De tafel heeft twee neerklapbare delen waardoor de doorloop naar voren vrij blijft.
In een kast aan stuurboord is de flatscreen televisie ingebouwd. Ook in de kajuit is veel bergruimte.

In de doorloop naar de voorhut is de natte cel met douche, wastafel en wc. Er tegenover is kastruimte. Het bed in de voorhut meet 188 x 180 cm. en er onder is een kleiner bed van 140 x 134 cm.

Er zijn voldoende lichtpunten en permanente ventilatiepunten en op verschillende plaatsen zijn 220 V contactdozen.

Motor, electra, water

Vermogen:80 Pk.
Merk:Mercedes OM617 (revisie Drinkwaard)
Draaiuren:Urenteller defect
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:Staal, 330 + 50 l. met niveaumeter
Koeling:Interkoeling
Voortstuwing:Vetgesmeerde schroefas met drieblads schroef
Meetinstrumenten:Toerenteller, volt-, oliedruk- en temperatuurmeter
Boegschroef:Breon, electrisch 24 V
Voltage:12 V / 24 V / 220 V walstroom
Bedieningspaneel:Compleet
Accu:120 Ah startaccu en 6 x 120 Ah accessoire accu's met Victron BMV600S controller
Acculader:Victron Multiplus 120 Ah met Victron Multicontrol
Generator:Ruggerini dieselgenerator (as is gebroken)
Dynamo:Ja
Omvormer:Victron Multiplus 3000 W
Zonnepaneel:2 x Beaut SKK - SSP 95 W op de bimini
Watersysteem:Electrische- en voetpomp
Warm water:Ca. 30 l. op motorwarmte en walstroom
Watertank & materiaal:Staal, ca. 350 l. met niveaumeter
Vuilwatertank & materiaal:Ca. 40 l. (geen dekafzuiging)
Watermaker:Ja, Schenker
Walstroom:Ja
Overig:Degelijke 80 pk. Mercedes motor. Ingebouwd in een ruime en verlichte motorruimte die via een vloerluik en de achterhut toegankelijk is. Voor de dieselgenerator moet een nieuwe as gedraaid worden. Deze is gebroken.

Ruim bemeten water- en dieseltanks en ook een Schenker watermaker is aanwezig. De electrische installatie is in 2012 bijna volledig vervangen inclusief alle accu's en acculader / omvormer.

Tuigage

Type tuigage:Kotter getuigd
Rondhouten, verstaging:Z-Spars mast, verstaging staalkabel (staand en lopend want in 2012 vernieuwd)
Lieren:Alle Maxwell selftailing 2-speed. In de kuip 2 x 27 en 2 x 23. Op de mast 2 x 23 en 2 x 21
Zeilen materiaal:Dacron
Grootzeil:Doorgelat met Rutgerson mastkarren en lazyjacks. Sailselect 2012
Rolgrootzeil:Eénlijnssysteem met reeflier. Drie x rif
Genua:Met uv strook. Sailselect 2012
Genua reefsysteem:Furlex
Fok:Met uv strook. Sailselect 2012
Voorzeil rolsysteem :Facnor
Gennaker:Sailselect 2012
Overig:Kottertuigage waarmee je onder alle omstandigheden de juiste zeilvoering kunt kiezen. Staand en lopend want zijn in 2012 geheel vervangen en het achterstag is geisoleerd. Er is een kuipbrede overloop en lange genuarails. De kotterfok heeft kortere rails. Alle lieren zijn selftailing en er is een Seldén boom op de mastrail.

De hele zeilgarderobe inclusief gennaker is in 2012 geleverd.

Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Compleet
Kompas:Plastimo kompas op de stuurstand
Log/snelheid:Raymarine i70 (2012)
Dieptemeter:Raymarine i70 (2012)
Windmeter:Raymarine i70 (2012)
Autopilot:Raymarine direct op het kwadrant met vernieuwde p70 bediening en afstandbediening (2012)
Radar:Apelco AR16
GPS:Apelco GXL1100
Marifoon:Shipmate 8100
Weatherfax/Navtex:Easy Navtex
Korte golf zender:Icom IC7200
Kaartplotter:Raymarine E70 (2012)
Kaarten, gidsen:Kunnen overgenomen worden
Overig:Zeer uitgebreide navigatie met alles wat je nodig hebt voor lange oversteken. Radar, AIS, Navtex; alles is aanwezig. Alle Raymarine apparatuur is van recente datum.

Uitrusting

Ankers & materiaal:Rocna 33 kg. met ca. 50 m. ketting op boegbeslag en CQR 20 kg.
Ankerlier:Lofrans 1500 24 V (2012)
Stootwillen, lijnen:Zes stootwillen en vier landvasten
Buitenkussens:Ja
Dekzeil(en):Grootzeilhuik
Buiskap:Nieuw 2013
Bimini:Bimini met aanritsbaar zijgedeelte (2013)
Zwemtrap:Ja
Zeerailing:Hekpreekstoel met doorgang bij zwemtrap en preekstoel met verlaagde instap
Bijboot:Rib met harde bodem; 260 cm. optioneel ter overname
Bijboot buitenboordmotor:Yamaha 15 pk. tweetakt optioneel ter overname
Davits:Ja
Overig:Kuipkussens, bimini, spatzeilen, buitenboordmotorsteun, middenbolders, doorgang in de zeereling aan beide zijden, wegneembare kuiptafel, motorkegel, ankerbal, kommaliewant, koffiezetapparaat, klok, barometer, thermo- / hygrometer,

Veiligheid

Radarreflector:Ja
EPIRB:GME Accusat
Reddingsvlot:Transocean 6 persoons in container (nieuw 2012)
Lenspomp:Handmatig en electrisch (automatisch)
Brandblusser:2 x Brandblusser (2013)
Gasbun met afvoer:Met ruimte voor grote fles
Overig:Beschutte zelflozende kuip, kindernet, hoefijzerboeien en rescuesling, joon, voldoende grijpmogelijkheden binnen en buiten, twee degelijke steunen bij de mast, reddingvlot, Epirb, staand want vervangen, electrische en handmatige bilgepomp, blusdeken, rook- en CO2 melder, EHBO set, boordapotheek (optioneel).

Vraag meer informatie over de Van De Stadt 44 Deksalon

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Noray 38

1980

UITGELICHT