€ 18.700
Cornish CRABBER

Cornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBERCornish CRABBER
Vraagprijs: € 18.700 Ligplaats: Elahuizen
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Polyester
Bouwjaar: 1978 Afmetingen:    7,32 m x 2,44 m x 0,73 m
Korte omschrijving:   Crabber met o.a. nieuwe 21 pk. Yanmar, uitgebreide en deels nieuwe zeilgarderobe en complete navigatie met o.a. plotter, stuurautomaat, AIS en DSC
Algemene omschrijving:  

 

De Cornish Crabber is een mooi ogend en degelijk gebouwd zeiljacht met traditionele lijnen. Het ontwerp is afgeleid van de vroegere vissersschepen die gebruikt werden aan de Engelse westkust. Omdat deze tijdens alle seizoenen voor de ruige en onbeschutte kust van Cornwall gebruikt moesten kunnen worden moesten ze stabiel en zeewaardig zijn waarbij de zeilvoering eenvoudig aangepast moest kunnen worden aan de snel wisselende omstandigheden. Om ook de ondiepe gedeelten te kunnen bevaren en te kunnen droogvallen moest de diepgang beperkt blijven. De Cornish Crabber is een echte scharrelboot waarmee je heerlijk kunt varen op plekken die voor anderen onbereikbaar zijn op meren of het wad maar wil je groter water opzoeken dan kan dat ook prima. De boot is degelijk en zeewaardig genoeg en verschillende Crabbers hebben zonder problemen langere zeereizen gemaakt.

 

De aanwezige maststrijkinstallatie vergroot het vaargebied nog verder en wadsteunen voor het droogvallen zijn aanwezig. De Crabber heeft een grote schare enthousiaste aanhangers en de Crabber club (cornishcrabber.eu) heeft ter gelegenheid van het vijfde lustrum zelfs een boek uitgegeven met de veelzeggende titel "Crabberliefde is fataal". Crabberzeilers zien hun bezigheid als een manier van leven en de Crabber is een boot die bewonderende blikken trekt. Verwacht geen glimmend wit plastic, stahoogte of een grote natte cel want die zijn er niet. De Cornish Crabber is een echte no nonsens werkboot waar je je onder alle omstandigheden veilig op voelt. De kuip is ruim en beschut en aan dek kun je je prima bewegen. In de kuip is voldoende opbergruimte in de verschillende bakskisten.

 

De accommodatie van de Cornish Crabber is basic maar praktisch. Er kunnen vier personen slapen en er is een kombuis met kooktoestel en spoelbak en chemisch toilet. Ook is er voldoende kast- en bergruimte om langer aan boord te kunnen verblijven.

 

Wantij is onder andere voorzien van:

 • Een 21 pk. Yanmar motor uit 2016 (rekening van 14.000 euro ter inzage)
 • Een lijnensnijder op de watergesmeerde schroefas
 • Grootzeil, rolfok, rolkluiver en topzeil (alle 2017, Miedema Sails)
 • Vergroot topzeil, een waterzeil en een grote en kleinere vlieger en een botterfok
 • Maststrijkinstallatie
 • Kaartplotter met AIS ontvanger
 • DSC marifoon
 • Log en dieptemeter
 • Raymarine ST1000+ stuurautomaat
 • Navtex
 • Origo 3000 kooktoestel
 • Electrische waterpomp
 • Chemisch toilet
 • Zonne- / regenzeil
 • Zomertent en winterdekzeil
 • Rocna anker met ketting en lijn
 • MIddenbolders
 • Complete vaarinventaris

Deze Crabber ligt in Elahuizen waar de eigenaar de bezichtigingen zelf zal begeleiden. Wij hebben nog aanvullende documenten digitaal beschikbaar (staan tussen de foto's maar worden niet volledig weergegeven) die we u op verzoek graag toesturen. De opgegeven lengte is de romplengte. Inclusief de boegspriet is het een kleine 9 meter.

Motorisatie:   Yanmar 21 pk.

Algemeen

Rompvorm:Rondspant met knik
Dek en opbouw materiaal:Achterdek en kuip teak, voordek hout
Driftbeperking:Ophaalbaar midzwaard (0,73 - 1,42 m. diepgang)
Besturing:Helmstok met telescopische joystick
Ramen:Raam in ingangsluik en raam in kajuitdak
Waterverplaatsing:Ca. 2100 kg.
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 9 m.
Werf:Cornish Crabber Ltd. Cornwall
Ontwerper:Roger Dongray
Bouwnummer:Zeilnummer 67

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Mahonie betimmering
Hutten:Voorhut
Slaapplaatsen:4
Stahoogte:Ca. 140 cm.
Toiletten:Porta Potti 345 chemisch toilet
Radio/CD-speler:Ja
Kooktoestel & brandstof:Origo 3000 tweepits op spiritus
Overig:De Cornish Crabber heeft een eenvoudige maar praktische en goed bruikbare accommodatie. Wat je nodig hebt voor een aantal dagen verblijf is aanwezig. Voor een boot met deze lengte is de kajuit breder dan gebruikelijk wat een ruimtelijk gevoel geeft. De stahoogte bij de kajuitingang bedraagt ca. 1.40 m. Er zijn twee langsbanken / hondekooien met een lengte van 195 en een breedte van 56 cm. en een eenvoudige kombuis met een spoelbak met authentieke kraan met electrische waterpomp en een tweepits spritus kooktoestel. Ook is er voldoende kast- en bergruimte voor een langer verblijf aan boord. Een wegneembare kajuittafel is aanwezig. Deze is ook als kuiptafel te gebruiken. 

In de voorpiek is een tweepersoons bed van 180 x 200 cm. met een vulstuk in het midden waaronder het chemische toilet zich bevindt. De DSC marifoon en radio / cd speler zijn bij het schakelpaneel gemonteerd en de Navtex aan de rechterzijde van de kajuitingang. De kaartplotter met AIS kan zowel binnen als in de kuip gebruikt worden. In de voorpiek is een vluchtluik en in het dak van de kajuit is een groot raam dat voor voldoende lichtinval zorgt samen met een raampje in het ingangsluik. Voor de ingang is een hor aanwezig. Er zijn spotjes en plafonnieres aanwezig.


Motor, electra, water

Vermogen:21 Pk.
Merk:Yanmar 3YM20
Bouwjaar:2016
Draaiuren:Afgelezen urenstand is 263
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:Kunststof, ca. 42 l. (2016)
Koeling:Indirect
Voortstuwing:Watergesmeerde schroefas met vaste schroef en lijnensnijder
Meetinstrumenten:Toerenteller, urenteller en akoestisch alarm voor oliedruk, temperatuur en laadstroom
Voltage:12 V
Accu:Startaccu ca. 74 Ah en accessoire accu ca. 120 Ah
Dynamo:Ja
Watersysteem:Authentieke kraan met electrische pomp
Watertank & materiaal:Rvs, ca. 60 liter
Overig:

De motor is voor onderhoud goed bereikbaar via een luik in de kuip en een luik in de kajuit. De 21 pk Yanmar is uit 2016 en heeft nu 263 draaiuren. De schroefas is watergesmeerd en de brandstoftank is ook vervangen in 2016. Er is een aparte startaccu en een accessoire accu. Alle techniek werkt naar behoren.


Tuigage

Type tuigage:Gaffeltop / kotter
Rondhouten, verstaging:Mast hout, verstaging staalkabel
Schaar:Ja
Strijkinstallatie:Ja
Zeilen materiaal:Dacron
Grootzeil:Ca. 14,4 m2, Miedema Sails 2017
Fok:Ca. 8,45 m2, Miedema Sails 2017
Kluiver:Ca. 4,65 m2, Miedema Sails 2017
Halfwinder, bollejan:Vlieger
Overig:

Overcomplete zeilgarderobe. Deels uit 2017 en alle zeilen zijn in goede staat. Er is een grootzeil, rolfok, rolkluiver en topzeil (alle 2017), een vergroot topzeil, een waterzeil en een grote en kleinere vlieger en een botterfok. Met deze zeilgarderobe kun je werkelijk onder alle omstandigheden voor de juiste zeilvoering kiezen. De grootschootoverloop staat op de achterrand van de kuip dus niet in de weg..


Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Driekleuren licht, stoom- en heklicht en boordlichten in klassieke bakken.
Kompas:Plastimo
Log/snelheid:Raymarine ST40 Bidata
Dieptemeter:Nasa Target
Autopilot:Raymarine ST1000+
Marifoon:M-Tech MX35 met DSC met buitenluidspreker
Weatherfax/Navtex:Nasa Clipper
Kaartplotter:Geonav 5 Touring met AIS ontvanger
Overig:

Complete navigatie met alles wat je nodig hebt. Raymarine stuurautomaat, log en dieptemeter, kaartplotter met AIS ontvanger die binnen en buiten gebruikt kan worden, Navtex en DSC marifoon. Alles in goed werkende staat.


Uitrusting

Ankers & materiaal:Rocna 10 kg. met ketting en lijn en twee meerpennen
Stootwillen, lijnen:Complete set
Buitenkussens:Losse buitenkussens
Dekzeil(en):Zomertent en winterdekzeil
Bimini:Klein en groot zonne- / regenzeil
Zwemtrap:Ja
Overig:

Rocna anker met ketting en lijn, zwemtrap, puts, servies, maststrijkinstallatie, wadpoten, wegneembare kajuit- / kuiptafel, hor voor de kajuitingang, 2 meerpennen, zomertent en winterdekzeil, zonne- / regenzeil, stootwillen en lijnen, weerstation.


Veiligheid

Radarreflector:Ja
Lenspomp:Handmatig
Overig:

Beschutte en zelflozende kuip, vaste rvs zwemtrap, goed beloopbaar dek, voldoende grijpmogelijkheden binnen en buiten, lenspomp, AIS, Navtex, radarreflector, lifeline ogen aan dek en looplijnen.Alle moeite is genomen deze informatie correct weer te geven. Fouten zijn echter niet uit te sluiten. Controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden.Vraag meer informatie over de Cornish CRABBER

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

UITGELICHT

Feeling 326

1995
€ 29 500