€ inf (Onder bod)
Jeanneau Sun Odyssey 37

Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37Jeanneau Sun Odyssey 37
Vraagprijs: € inf (Onder bod) Ligplaats: Lelystad
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Polyester
Bouwjaar: 1994 Afmetingen:    11,40 m x 3,89 m x 1,87 m
Korte omschrijving:   ONDER BOD. Keurige Sun Odyssey 37.1 van 2e eigenaar sinds 2001. Ruim uitgerust en heel veel vernieuwd. Prettige zeiler in drie hutten uitvoering
Algemene omschrijving:  

 

De Jeanneau Sun Odyssey 37.1 is een goed zeilende maar eenvoudig te hanteren boot met een ruime en bijzonder comfortabele verblijfsaccommodatie. Dit exemplaar is de uitvoering met drie hutten. De bedden meten minimaal 2,00 m. en een stahoogte van 1,95 meter bij de kajuitingang mag als riant betiteld worden. Comfort verhogende zaken als koelkast, oven, boiler, douche en kachel zijn vanzelfsprekend aanwezig.

 

Ook zeiltechnisch is het op deze Jeanneau voor elkaar. Zeilen en verstaging zijn recent vervangen en alle zeilhandelingen kunnen vanuit de kuip worden vericht. Aan dek kun je je prima bewegen en de ruime kuip is beschut en de zit is goed. De doordachte kuiptent vergroot de accommodatie aanzienlijk en hiermee kun je met minder mooi weer ook "buiten" zitten. Met het zwemplateau wordt op een mooie plek voor anker gaan een feest en om dat zo te houden is er een ankerlier aanwezig. Het zitje bij de stuurstand is handig wegklapbaar waardoor je niet met een groot stuk polyester staat te hannesen waarvan je niet weet waar je het moet laten. In een handomdraai heb je een vrije doorloop naar het zwemplateau.

 

Deze Jeanneau is nu van de 2e eigenaren sinds 2001 en zij hebben altijd goed voor de boot gezorgd. De boot is zowel technisch als cosmetisch in keurige staat en vertoont relatief weinig gebruikssporen. Hun vaargebied was Engeland, Frankrijk, Zeeland en IJsselmeer. 

 

Quolibet is onder andere voorzien van:

 • Zwaardere en goed onderhouden 50 pk. motor met schroefas en drieblads schroef
 • UK de Vries Sails grootzeil met lazyjacks uit 2017
 • UK de Vries Sails goed reefbare rolgenua uit 2017
 • Onderdekse Harken genuaroller
 • Spinnaker met slurf
 • Buiskap met doordachte kuiptent
 • Complete verstaging vervangen in 2013
 • Nette romp en strak onderwaterschip
 • 2 x Kaartplotter en gps
 • SmartPilot stuurautomaat
 • Vaste- en handheld marifoon
 • Boiler en douche met afvoerpomp
 • Vernieuwd fornuis met oven en bijzonder grote koelkast met vriesvak
 • Vernieuwde Webasto kachel
 • Vernieuwde kussens in de salon
 • Extra watertank
 • Vuilwatertank met dekafzuiging en de mogelijkheid overboord te lozen
 • Ankerlier en CQR anker
 • Vernieuwde accessoire accu's
 • Complete vaaruitrusting

Kortom; een nette en zeer complete Sun Odyssey 37.1 om direct nieuwe avonturen mee te gaan beleven. Deze Jeanneau is op afspraak in Lelystad te bezichtigen. De Jeanneau 37.1 is ontworpen door Jacques Fauroux (Onder andere Aloa's, Dufour's, diverse Beneteau's etc.) en gebouwd door de bekende Jeanneau werf uit Frankrijk. Deze werf behoort tot de Beneteau groep en is inmiddels één van de grootste bouwers van zeiljachten ter wereld. Sinds 1964 zijn hier vele tienduizenden zeilboten gebouwd die hun weg over de hele wereld hebben gevonden. Klinkende namen als de Poker, Sangria, Aquila, Rush en de Sun Odyssey en Sun Fast series verlieten de Jeanneau werf. Meer informatie over deze werf kunt u vinden op www.jeanneau.fr .

Motorisatie:   Volvo Penta 50 pk.

Algemeen

Rompvorm:Rondspant
Dek en opbouw materiaal:Polyester, antislip met aluminium voetrail
Opbouw vorm, materiaal:Polyester
Roer:Doorgestoken balansroer
Besturing:Stuurwiel met leder bekleed
Ramen:In aluminium lijst, deels te openen
Waterverplaatsing:Ca. 6000 kg.
Ballast:Ca. 1950 kg.
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 16 m.
Werf:Jeanneau Frankrijk
Ontwerper:Jacques Fauroux
Bouwnummer:49045

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Mahonie en binnenmallen
Gordijnen:Créme
Verblijfsruimtes:Salon en drie hutten
Slaapplaatsen:6 Vast + 1 op de bank
Stahoogte:1,95 M.
Toiletten:Sealock handmatig pomptoilet
Douche, bad:Binnendouche met afvoerpomp en buitendouche op het zwemplateau (de laatste niet via de boiler)
Radio/CD-speler:Pioneer DEH-3700MP
Kooktoestel & brandstof:Eno, tweepits halfcardanisch gas (2011)
Oven:Eno
Koelkast & voeding:Ca. 200 l. met Frigomatic compressor en vriesvak
Verwarming:Webasto 3900 EVO (2014) met uitblaasopeningen in de achterhutten en de salon
Overig:De Jeanneau Sun Odyssey 37.1 is geleverd in verschillende indelingsvarianten. Deze Jeanneau heeft een grote rondzit, langskeuken en drie hutten. Door de vele ramen en luiken is het plezierig licht in het interieur. Bij binnenkomst is de kaartentafel aan stuurboord. Hier is het schakelpaneel, de marifoon en het navcenter. De stahoogte hier is 1,95 meter.

Tegenover de kaartentafel is de ruime natte cel. Deze is voorzien van een binnenmal tegen vochtinwerking. In de natte cel is de wc, een wastafel met mengkraan en een douche met afvoerpomp. Er is voldoende ruimte voor het opbergen van toiletartikelen en een te openen raam voor de ventilatie. De stuurboord achterhut heeft een bed met een grootste lengte van 200 cm en een breedte van 148 cm.en een grote kast met vakkenindeling. De bakboord achterhut is identiek maar gespiegeld. Hier is de kast gebruikt voor inbouw van de vuilwatertank. Ook boven de bedden is nog opbergruimte. Er zijn twee ramen die open kunnen voor een goede ventilatie. 

Aan stuurboord in de salon is de rondzit. Onder de zittingen en achter de leuningen is bergruimte. Boven de banken zijn ook kastjes. Door de rompramen heb je ook zittend in de kajuit mooi uitzicht naar buiten. Tegenover de salon is de langskombuis met veel werkruimte en alle comfort van thuis. Er zijn een in 2011 vernieuwd tweepits gasstel met oven, een hele grote bovenlader koelkast met vriesvak en twee spoelbakken met mengkraan. Ook hier is voldoende bergruimte voor alles wat je hier bij de hand wilt hebben. Ook in het bankje bij de kombuis is nog bergruimte.

Voorbij het hoofdschot is de voorhut. Het bed hier is 210 cm. lang en heeft een grootste breedte van 190 cm. Voor het bed is plezierig veel ruimte met een handig zitje voor bij het omkleden. In de voorhut  is ook veel bergruimte en er is een wastafel met mengkraan.

Door de aanwezige kachel is het ook in het voor- en naseizoen nog comfortabel aan boord wat het vaarseizoen verlengt en het interieur wordt permanent geventileerd maar het kan ook door de vele te openen ramen en luiken. De luiken zijn voorzien van verduisterings rolgordijnen en er zijn horren voor de ramen en de kajuitingang. Er zijn 220V contactdozen op verschillende plaatsen en er zijn voldoende lichtpunten. Schuifluik en ingangsluik zijn van transparant kunststof waardoor je binnen niet zo "opgesloten" zit.


Motor, electra, water

Vermogen:50 Pk.
Merk:Volvo Penta MD22L
Aantal identieke motoren:1
Bouwjaar:1994
Draaiuren:Afgelezen urenstand is 1817
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:Rvs, ca 140 l. met niveaumeter
Voortstuwing:Watergesmeerde schroefas met vaste drieblads schroef
Meetinstrumenten:Akoestisch alarm voor oliedruk, temperatuur en laadstroom.
Voltage:12 V
Bedieningspaneel:Compleet
Accu:2 x 105 Ah accessoire accu (beide 2017) en 65 Ah startaccu
Acculader:Cristec 20 Ah
Dynamo:Ja
Watersysteem:Met electrische pomp
Warm water:Isothemp boiler op motorwarmte en walstroom. Ca. 40 l.
Watertank & materiaal:Kunststof, twee tanks. Ca. 360 l.
Vuilwatertank & materiaal:Ca. 80 l. met dekafzuiging en de mogelijkheid overboord te lozen
Walstroom:Ja, met extra lang snoer
Voltmeter:Ja
Toerenteller:Is aanwezig maar werkt niet
Watertankmeter:Ja
Overig:

De ruim bemeten motor is goed bereikbaar voor onderhoud via de kajuittrap en luiken in de beide achterhutten. De laatste jaren zijn onder andere de distributie, het buitenlager en de Volvo seal van de schroefas, schakelhendel, -kabel en gaskabel, motorsteunen, brandstofopvoerpomp en de warmtewisselaar vervangen. De waterpomp en keerkoppeling zijn gereviseerd en in 2018 is de motorisolatie vernieuwd. De accessoire accu's zijn uit 2017. Met uitzondering van het deklicht werkt alle verlichting binnen en buiten naar behoren. Alle manuals zijn aanwezig. 


Tuigage

Type tuigage:Topgetuigd
Rondhouten, verstaging:Somat, aluminium. Gehele verstaging is in 2013 vervangen
Lieren:3 x Harken 40ST 2-speed en 2 x Harken 44ST 2-speed genualier
Zeilen materiaal:Cruising Offshore dacron
Grootzeil:Ca. 31 m2, UK de Vries Sails 2017 met 3 x rif en lazyjacks
Genua:Ca. 40 m2, UK de Vries Sails 2017 met uv strook en hoes. Voorzien van verdikte reef stroken achter het voorlijk
Voorzeil rolsysteem :Onderdekse Harken roller (2013)
Spinnaker:BM Sails, ca 75 m2. Rood wit blauw met slurf
Aantal masten:1
Overig:

Gemakkelijk te hanteren tuigage met grootzeil met lazyjacks en rolgenua op onderdekse roller. Het grootzeil is uit 2017 en voorzien van drie reven en een recente huik. De genua is voorzien van shape tape waardoor deze deels ingerold ook nog goed staat. De genua is ook uit 2017 en heeft een uv strook en er is een goede rolfokhoes aanwezig. Een spinnaker inclusief uitrusting wordt mee geleverd. De lei ogen zijn vanuit de kuip verstelbaar. De complete verstaging is in 2013 vervangen. Alle zeilhandelingen kunnen vanuit de kuip verricht worden met uitzondering van het zetten van het 3e rif en de spi.De grootschootoverloop staat op het kajuitdak maar is wel vanuit de kuip bedienbaar. Dit geeft meer ruimte in de kuip. Zowel voor de schoten als de vallen zijn ruim bemeten selftailing twee snelheden lieren aanwezig. Door het grote stuurwiel kun je ook ziitend altijd een plezierige stuurpositie vinden. .


Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Compleet. Deklicht werkt niet
Kompas:Op de stuurstand en handpeilkompas
Log/snelheid:Autohelm ST50 Tridata (geeft de snelheid niet aan)
Dieptemeter:Autohelm ST50 Tridata
Windmeter:Autohelm ST50 Wind (Wel windrichting, geen -kracht en het display is vaag)
Autopilot:Raymarine SmartPilot met ST6002 bediening
GPS:Garmin GPS128
Marifoon:Navman VHF7100 met buitenluidspreker en Icom IC-M71 handheld
Kaartplotter:Geonav 5 Touring met kaart West Europa buiten (kaart niet geupdate) en Autohelm Navcenter binnen
Overig:

Raymarine SmartPilot stuurautomaat, handheld en vaste marifoon. De (vaste) Navman marifoon is DSC maar niet aangesloten op een gps antenne. Gps en kaarplotter in de kuip en Autohelm Navcenter bij de kaartentafel. De ST50 Tridata en Wind functioneren deels maar zouden eigenlijk vervangen moeten worden. Ook is er nog een handpeilkompas en een weerstation.


Uitrusting

Ankers & materiaal:CQR anker op boegbeslag. Ca. 20 kg. met ca. 10 m. ketting en ca. 20 m. lijn
Ankerlier:Goiot handmatig
Stootwillen, lijnen:Complete set lijnen en stootwillen blijft aan boord
Buitenkussens:Losse buitenkussens
Dekzeil(en):Grootzeilhuik en oudere kap en kuiptent voor in de winterstalling
Buiskap:De Vries Lemmer 2014
Bimini:Kuiptent met doorlopende rits. Kan omgebouwd worden tot driezijdig windscherm met een dak dat geheel of gedeeltelijk dicht kan
Zwemtrap:Aan het zwemplatform
Zwemplatform:Ja
Zeerailing:Ja. Preekstoel met verlaagde instap en gedeelde hekpreekstoel
Overig:

Ankerlier, teak kuiptafel met teak bekerhouders (originele kunststof kuiptafel wordt meegeleverd), teak op kuipvloer en -banken en zwemplateau, twee bakskisten, 3 x lierhendel, kuipkussens, klok, barometer, radio / cd speler, jerrycan, pikhaak, puts, dekzwabber, diverse horren, verduisterings rolgordijnen voor de luiken, ankerbal, motorkegel, rugleuning (kussen) voor aan de zeereling, handpeilkompas, 2 x Maglite zaklamp, buiskap met kuiptent (en winterkap met kuiptent), stootwillen en lijnen, buitenboordmotorsteun aan de hekpreekstoel, vismolen met paravaan (waarmee vele makrelen zijn gevangen).


Veiligheid

Lenspomp:Handmatig en electrisch / automatisch met vlotterpomp
Brandblusser:2 x (Keuring onbekend)
Gasbun met afvoer:Gasbun met ruimte voor twee flessen. Slang uit 2018
Overig:

Goed beloopbare gangboorden, ogen voor lifelines aan dek en lifelines, zwemplateau met zwemtrap, zeilhandelingen vanuit de kuip, hand- en electrische bilgepomp, verstaging vervangen, noodhelmstok, gasbun, blusdeken.

Alle moeite is genomen deze informatie correct weer te geven. Fouten zijn echter niet uit te sluiten. Controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Vraag meer informatie over de Jeanneau Sun Odyssey 37

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Noray 38

1980

UITGELICHT