verkocht
Etap 24I

Etap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24IEtap 24I
Vraagprijs: verkocht Ligplaats: Lemmer
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Polyester
Bouwjaar: 2003 Afmetingen:    8,02 m x 2,50 m x 0,85 m
Korte omschrijving:   Nette Etap 24i met inboard motor en slechts 85 cm. diepgang. 2004 Te water en nu van 2e eigenaar. Compleet uitgerust en helemaal klaar voor vertrek!
Algemene omschrijving:  

 

De Etap 24i is een nog steeds modern en vernieuwend ontwerp en gebouwd door Etap Yachting in Belgie. De Etap 24i is een veilige, goede en levendige zeiler met voldoende trimmogelijkheden om het zeilen tot een waar genoegen te maken. Deze Etap heeft een ruime kuip en een plezierige accommodatie met afsluitbare natte cel / voorhut. De boot is goed en stijf gebouwd met oog voor detail. Er is gebruik gemaakt van materialen van hoge kwaliteit en waar de werf die niet kon vinden heeft ze die zelf ontwikkeld. Aan dek kun je je prima bewegen en alles zit precies waar het hoort. Daarbij geeft de door Etap gekozen bouwwijze met binnenschaal en schuimkern het veilige gevoel van onzinkbaarheid en een aanzienlijk betere thermische isolatie.

 

De meeste 24i's werden geleverd met een buitenboordmotor maar deze is voorzien van een Yanmar 10 pk. inboard. Daarbij heeft de boot een tandemkiel waardoor de diepgang slechts 85 cm. bedraagt. Ook een maststrijkinrichting is aanwezig waardoor het vaargebied vrijwel onbeperkt is. De huidige eigenaren voeren naar Engeland, op het IJsselmeer, naar de Waddeneilanden en in Friesland. De Randmeerbruggen vormen geen obstakel en als je er een trailer bij koopt kun je ook mooie vaargebieden als de Middellandse Zee of Oostzee gaan verkennen. Ook solo is deze Etap goed te zeilen met de stuurautomaat, de lazybag en alle zeilhandelingen vanuit de kuip.

 

De Etap 24i heeft een fijne beschutte kuip die in dit geval ook nog voorzien is van een kuiptent waarmee de leefruimte aanzienlijk vergroot wordt. De zit in de kuip is ook onder helling goed en er zijn twee ruime bakskisten voor alles wat je hier bij de hand wilt hebben. De zeerailing is ter hoogte van de kuip vervangen door banden waarmee je een prettige steun in de rug hebt. Ook binnen is er voor een boot in deze klasse veel kast- en bergruimte waardoor een langer verblijf aan boord tot de mogelijkheden behoort.

 

Deze Etap is onder andere voorzien van:

 • Een 10 pk. Yanmar inboard met Saildrive en tweeblads schroef
 • Motorbeurt in 2019
 • Grootzeil met lazybag
 • Fok op Furlex roller (uv strook recent vervangen)
 • Halfwinder (vrijwel ongebruikt) en vaste boegspriet
 • Wegneembare grootschootoverloop
 • Traploze lei oog verstelling vanuit de kuip
 • Vaste Seldén op- / neerhouder
 • Maststrijkinstallatie
 • Recente Autohelm 2000+ stuurautomaat met afstandbediening
 • Tridata, Wind en kaartplotter
 • DSC marifoon met GPS en AIS
 • Buiskap en hele mooie kuiptent met drie te openen delen
 • Wintertent
 • Origo 2-pits kooktoestel en koelbox
 • Ventilatorkachel
 • Fortress anker en LED ankerlicht
 • Extra accu capaciteit en recente accu's
 • Nieuwe antifouling in en gepoetst in 2019

 

Groter is niet altijd beter. Met een kleinere boot ben je sneller de haven uit en het water op. Ook de kosten van een ligplaats, onderhoud en vervanging zijn beheersbaar en overzichtelijk. Dat was voor de huidige eigenaren de reden om voor deze 24i te kiezen en zij hebben de boot optimaal gebruikt. Na zeven jaar genieten zijn de plannen voor nog verdere reizen gerijpt en hebben zij gekozen voor een grotere (vanzelfsprekend) weer een Etap. Zij hebben deze Etap altijd erg goed onderhouden en ook de nodige investeringen gedaan.

 

Deze Etap ligt in Jachthaven Slump in Lemmer waar de eigenaar de bezichtigingen zelf zal begeleiden. Wij hebben verschillende documenten als tests, brochures en dergelijke digitaal beschikbaar. Deze sturen wij u op verzoek graag toe. Deze 24i is zowel technisch als cosmetisch in een hele mooie staat. De boot ligt klaar voor vertrek en is schoon en droog. Ook onder de motor, in de bilge en in de bakskisten is het erg netjes. Niet poetsen of klussen maar meteen op pad. Het enige dat wij tegenkwamen waren drie gaatjes in de kussenbekleding. 

 

Motorisatie:   Yanmar 10 pk

Algemeen

Rompvorm:Rondspant
Dek en opbouw materiaal:Polyester met TBS antislip en aluminium voetrail
Opbouw vorm, materiaal:Polyester
Driftbeperking:Tandemkiel
Roer:Dubbel aangehangen balansroer
Besturing:Helmstok met joystick
Ramen:Getint kunststof, verlijmd
Waterverplaatsing:Ca. 1820 kg.
Ballast:Ca. 520 kg.
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 11,60 M. Maststrijkinstallatie aanwezig
Werf:Etap Belgie
Ontwerper:von Ahlen
Bouwnummer:BE-ETP24150B304
CE:Cat. C

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Lichte betimmering en binnenschaal
Gordijnen:Créme
Verblijfsruimtes:Salon
Hutten:Voorhut
Slaapplaatsen:2 In de voorhut en 2 extra op de banken
Stahoogte:Ca. 165 cm.
Toiletten:Jabsco handmatig pomptoilet
Douche, bad:Douchezak voor in de kuip
Radio/CD-speler:Silvercrest radio / MP3 speler
Kooktoestel & brandstof:Origo 3000, tweepits op brandalcohol
Koelkast & voeding:12 V koelbox ca. 15 l.
Overig:De Etap 24i heeft een plezierige accommodatie met een afsluitbare voorhut met natte cel en twee extra slaapplaatsen op de banken. Het geheel is modern en licht betimmerd en mooi afgewerkt. De stahoogte is ongeveer 1,65 m. Er zijn twee langsbanken met een lengte van 200 en breedte van 63 cm. Boven de banken zijn kastjes en er onder zijn grote bergvakken. Bij de stuurboord bank is het instrumentenpaneel met voltmeter en de marifoon. Hier zijn 12 en 220 V aansluitingen en er is ook een USB2 aansluiting voor de telefoon of iPad.

De kombuis bevindt zich tegen het hoofdschot en bestaat uit twee delen. Aan stuurboord het gedeelte met de spoelbak met bergruimte er boven en kastruimte er onder en aan bakboord het gedeelte met het Origo tweepits kooktoestel. Hier boven is opbergruimte en in de kast er onder een afvalbak. Onder het bed in de voorhut staat de koelbox. Tussen de beide kombuisdelen is een handig en wegneembaar extra werkblad. 

Voorbij het hoofdschot is de wc aan bb en is er een grote hangkast aan stuurboord. De deur van deze kast wordt ook gebruikt als wegneembare kajuit- of kuiptafel. Het bed in de voorhut is 192 x 128 cm. Binnen in deze Etap is veel lichtinval door de vele ramen en luiken. Ook het ingangsluik is van transparant kunststof. Voor een goed binnenklimaat zijn er meerdere permanente ventilatiepunten. Aan het interieur van deze Etap kun je zien dat er altijd netjes met de boot is omgegaan want er zijn vrijwel geen gebruikssporen. Het enige punt van kritiek is drie gaatjes in de kussenbekleding.


Motor, electra, water

Vermogen:10 Pk.
Merk:Yanmar 1GM10
Aantal identieke motoren:1
Bouwjaar:2003
Draaiuren:Geen urenteller aanwezig
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:Rvs, ca. 30 l.
Koeling:Direct
Voortstuwing:Saildrive (manchet origineel) met tweeblads schroef
Verbruik:Ca. 1 liter per uur
Meetinstrumenten:Akoestisch alarm voor oliedruk, temperatuur en laadstroom
Voltage:12 V
Bedieningspaneel:Ja, met aardlekschakelaar
Accu:Ca. 60 Ah startaccu 2016 en accessoire accu 105 Ah 2019
Acculader:Philippi ca. 15 Ah
Dynamo:Ja
Watersysteem:Met electrische pomp
Watertank & materiaal:Ca. 50 l.
Walstroom:Ja
Voltmeter:Ja
Overig:

Waar de meeste 24i's het moeten doen met een buitenboordmotor heeft deze een voldoende ruim bemeten 10 pk. Yanmar inboard. De motor start en loopt goed en is volgens opgave van de eigenaar weinig gebruikt en altijd goed onderhouden. Er is extra accu capaciteit en de accu's zijn recent. Ook is er een acculader en een walstroomaansluiting. Om energie te besparen is het ankerlicht LED.


Tuigage

Type tuigage:7/8, Seldén
Rondhouten, verstaging:Aluminium, verstaging staalkabel (2015, geen factuur aanwezig)
Lieren:2 x Lewmar 16ST 2-speed
Strijkinstallatie:Maststrijkinstallatie
Grootzeil:Ca. 18,2 m2, Elvstrom met lazybag
Fok:Ca. 12.2 m2, Elvstrom met vernieuwde uv strook
Voorzeil rolsysteem :Furlex 100S
Halfwinder, bollejan:Op boegspriet. Vrijwel ongebruikt
Aantal masten:1
Overig:

Eenvoudig hanteerbare tuigage met grootzeil met lazybag en fok met vernieuwde uv strook op Furlex roller. Zeil zetten of strijken is hiermee een fluitje van een cent. Ook is er nog een heel erg weinig gebruikte halfwinder aanwezig. Alle zeilhandelingen zijn vanuit de kuip te verrichten. Onder de buiskap komen alle lijnen samen bij 2 x 5 Barton valstoppers en twee selftailing twee snelheden Lewmar lieren. De kuipbrede overloop is in de haven eenvoudig wegneembaar waardoor er veel meer ruimte in de kuip ontstaat. De lei ogen voor de fok zijn vanuit de kuip traploos verstelbaar. Een fokkeboom blijft aan boord en er is een goed werkende maststrijkinstallatie. De verstaging is vier jaar geleden vernieuwd maar daar is geen factuur van. 


Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Compleet en werkend. Ankerlicht is LED
Kompas:Suunto
Log/snelheid:Raymarine ST60 Tridata
Dieptemeter:Raymarine ST60 Tridata
Windmeter:Raymarine ST50 Wind (geeft allleen schijnbare windrichting en -kracht aan)
Autopilot:Raymarine ST2000+ met afstandbediening (2017)
GPS:Op de marifoon
Marifoon:Standard Horizon Matrix DSC / GPS en AIS
Kaartplotter:Ray RC435 (geen kaart)
Overig:

Complete navigatie met alles wat je nodig hebt voor een veilige vaart. Een Tridata log / dieptemeter, een ST50 Wind, een Suunto kompas, een Raymarine kaartplotter en zware en recente ST2000+ stuurautomaat met afstandbediening. De huidige eigenaar navigeerde op de iPad dus er zit geen kaart in de plotter. De iPad die op één van de foto's zichtbaar is blijft niet aan boord. Verder is er nog een Standard Horizon DSC marifoon met GPS en AIS. Alle handleidingen zijn aan boord en alles werkt naar behoren alleen geeft de ST50 alleen de schijnbare wind aan.


Uitrusting

Ankers & materiaal:Fortress met ketting en loodlijn.
Stootwillen, lijnen:Complete set
Buiskap:Met lederen grijprand en vrijwel ongebruikte aanritsbare kuiptent met drie te openen delen
Zwemtrap:Ja
Zeerailing:Preekstoel met verlaagde instap en gedeelde hekpreekstoel
Overig:

Teak op de kuipbanken en -blokroosters op de kuipvloer, kuiptent, buitendouche, stagspanningsmeter, weerstation, reserve onderdelen, Fortress anker met ketting en loodlijn, maststrijkinstallatie, vaste boegspriet, radio / MP3 speler, ankerbal, motorkegel, puts, pikhaak, dekzwabber, stootwillen en landvasten, hor voor dekluik etc.


Veiligheid

Radarreflector:Ja
Lenspomp:Handmatig
Brandblusser:Keuring onbekend
Overig:

Etap onzinkbaarheid, goed beloopbare gangboorden met tbs antislip en goede voetrail, alle zeilhandelingen vanuit de beschutte kuip, goed bruikbare zwemtrap, voldoende grijpmogelijkheden binnen en buiten, geen gas aan boord, radarreflector, DSC marifoon met AIS, koolmonoxidemeter. 

Alle moeite is genomen deze informatie correct weer te geven. Fouten zijn echter niet uit te sluiten. Controleer bij aankoop de zaken die uw beslissing zouden kunnen beïnvloeden. Vraag meer informatie over de Etap 24I

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Noray 38

1980

UITGELICHT