verkocht
Northern Comfort 43

Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43Northern Comfort 43
Vraagprijs: verkocht Ligplaats: Warns
Categorie: Zeiljacht Materiaal: Composiet
Bouwjaar: 2007 Afmetingen:    13,39 m x 4,20 m x 1,20 m
Korte omschrijving:   Mooie Northern Comfort met hefkiel. Te water in 2010 en erg weinig gebruikt. Drie hutten, ruime natte cel en zeer compleet.
Algemene omschrijving:  
Mooi gelijnd, degelijk gebouwd en zeer goed zeilend ontwerp van het gerenommeerde bureau Dick Zaal Yacht Design (o.a. Atlantic) met kottertuigage en hefkiel waardoor je op plekken kunt komen die voor veel boten van dit formaat onbereikbaar zijn. Met vier ton loodballast heeft de boot een hoog zeildragend vermogen. Met de zeilgarderobe met grootzeil met drie reven, high aspect, kotterfok op leuvers en spinnaker met slurf kun je onder alle omstandigheden voor de juiste zeilvoering kiezen. De Neut mast heeft drie paar zalingen, een wegneembare kotterstag en wegneembare bakstagen.
 
Deze Northern Comfort is in 2010 voor het eerst te water gegaan en met nu nog geen 1.000 mijl op het log en 180 motoruren weinig gebruikt. De boot heeft drie hutten met lange bedden en een stahoogte die varieert van 205 tot 195 cm. In de ruime natte cel is de stahoogte twee meter waardoor de douche ook echt bruikbaar is.
 
De Northern Comfort is sterk gebouwd in Corecell epoxy. De gebruikte materialen tijdens de bouw zijn alle van gerenommeerde merken en alles voelt zeer degelijk aan. De boot heeft een fijne beschutte kuip met goede zit en een bakskist aan stuurboord, een fantastisch ruim dekhuis met panoramisch uitzicht, een riante kombuis en een gezellige kajuit. Het is een comfortabele boot voor langer verblijf aan boord en een fijne zeiler voor lange oversteken.

Noorderlicht is onder ander voorzien van:
 
- Een ruim bemeten 60 pk. motor met Saildrive en Kiwiprop
- Kottertuigage met wegneembare kotterstag
- Heel weinig gebruikt Momentum laminaat grootzeil, high aspect en kotterfok
- Spinnaker met slurf
- Hydraulisch verstelbaar achterstag en vaste op- / neerhouder
- Dyneema vallen
- ST60+ kompas, log, wind en dieptemeter
- SmartPilot met net nieuwe Lewmar drive op het kwadrant
- Afstandbediening voor Smartpilot; ook repeater voor de andere instrumenten en gps
- DSC marifoon
- Accu's uit 2017 en zware omvormer
- LED verlichting binnen
- Webasto kachel met uitblaasopeningen in alle hutten
- Boiler en binnen- en buitendouche
- Koelkast met vriesvak, driepits gasstel en oven
- Ankerlier met afstandbediening
- Tv met dvd speler
- Middenbolders
 
Deze Northern Comfort is op afspraak in Warns te bezichtigen. De boot is volledig gedocumenteerd, vaarklaar, netjes en alles werkt naar behoren. Er is onlangs een kleine lekkage bij het schuifluik van de kajuitingang geconstateerd. Daar wordt nog naar gekeken en een drukknop van een kastje is stuk. De boot is CE-gecertificeerd en alle facturen van de bouw en aanschaf van materialen zijn aanwezig. De huidige eigenaar had grote plannen met zijn boot maar heeft in verband met een vrij plotseling lang verblijf in het buitenland besloten zijn Noorderlicht toch te verkopen omdat de boot mijlen moet maken en niet lang in de box moet liggen. Het is een stoere no nonsens boot waar we tijdens het fotograferen in Enkhuizen (in de vakantie van de eigenaar) veel positieve reacties op kregen.
 
Motorisatie:   Lombardini 60 pk.

Algemeen

Rompvorm:Rondspant
Dek en opbouw materiaal:Composiet, antislip met aluminium voetrail
Opbouw vorm, materiaal:Composiet
Driftbeperking:Hefkiel (hydraulisch, electrisch)
Roer:Dubbel roer met Jefa lagers
Besturing:Stuurwiel met leder bekleed
Ramen:In aluminium lijst (deels te openen)
Waterverplaatsing:Ca. 9600
Ballast:Loden hefkiel, ca. 4000
Doorvaarthoogte normaal:Ca. 20 m.
Werf:Schröder Jachtbouw Heijningen
Ontwerper:Dick Zaal Yacht Design
CE:BE-0609A351F111

Accommodatie

Materiaal, kleuren:Kersen
Gordijnen:Kussenbekleding créme
Verblijfsruimtes:2
Hutten:3
Slaapplaatsen:6 + 2
Stahoogte:In het dekhuis 206 en in de kajuit 195 cm.
Toiletten:Jabsco handmatig pomptoilet
Douche, bad:Douche met afvoerpomp in de natte cel en douche in de kuip (beide via de boiler)
TV:Salora flatscreen tv met dvd speler
Kooktoestel & brandstof:Eno, halfcardanisch driepits op gas (slang over de datum)
Oven:Eno
Koelkast & voeding:Waeco tafelmodel koelkast met vriesvak
Verwarming:Webasto met uitblaasopeningen in alle ruimten
Overig:
Deze Northern Comfort heeft een ruime en comfortabele accommodatie. Het dekhuis is ruim en door de ramen rondom heb je hier een panoramisch uitzicht. In het dekhuis zijn twee banken en een grote kast. De stuurboord achterhut heeft een bed van 200 x 137 cm. en door een te openen raam kan er goed geventileerd worden. In deze achterhut is een grote kast.

De natte cel bevindt zich aan bakboord en is ruim en twee meter hoog waardoor de douche ook echt bruikbaar is. Er is permanente ventilatie en een groot te openen raam. Er is voldoende bergruimte voor toiletspullen. Door een luik in de achterwand van de natte cel kom je in de dwars geplaatste bakboord achterhut. Hier is het bed 220 cm. lang en 135 cm. breed. Er is een te openen raampje naar de kuip voor een goede ventilatie. 

De L-vormige kombuis bevindt zich op de scheiding tussen dekhuis en salon. Door de vorm is deze ook onder helling of met golven goed bruikbaar. Er is een driepits fornuis met oven, een groot werkblad, dubbele spoelbak met warm water en een tafelmodel koelkast met vriesvak.

Tegenover de kombuis is de kaartentafel met het schakelpaneel en de DSC marifoon. De salon bestaat uit twee langsbanken met de kajuittafel in het midden. Deze heeft een neerklapbaar deel waardoor de doorgang naar voren vrij blijft. Boven de banken is kastruimte en er is een televisie op een zwenkbare beugel.

De voorhut heeft een plezierig groot bed van 220 x 227 cm. Het middendeel is uitneembaar en ook hier is voldoende kastruimte.

Binnen is er veel lichtinval en alle lichtpunten zijn LED. De Webasto kachel maakt het ook in het voor- en nasezoen behaaglijk aan boord en heeft uitblaasopeningen in het dekhuis, de salon, alle hutten en de natte cel.  

Motor, electra, water

Vermogen:60 Pk.
Merk:Lombardini LDW 2204M
Bouwjaar:2008
Draaiuren:Afgelezen urenstand is 180 (met de boot wordt nog gevaren)
Brandstof:Diesel
Brandstoftank aantal:Staal, ca. 200 l. met niveaumeter
Koeling:Interkoeling
Voortstuwing:Saildrive met drieblads Kiwiprop schroef
Meetinstrumenten:Toeren- en urenteller, volt- en temperatuurmeter en akoestisch alarm voor oliedruk
Voltage:12 V en 220 V walstroom met kabel
Bedieningspaneel:Compleet met aardlekschakelaar en voltmeter
Accu:2 x 175 Ah (beide 2017)
Acculader:Sterling
Dynamo:Ja
Omvormer:Sterling 1800 W
Watersysteem:Met electrische pomp
Warm water:Via Waeco Mobitherm boiler op motorwarmte en walstroom
Watertank & materiaal:2 Kunststof tanks samen 100 l.
Overig:
De ruim bemeten Lombardini motor is via een luik in de achterhut en een luik aan de bovenkant goed bereikbaar voor onderhoud. Olie en fiters zijn net vervangen. De accu's zijn uit 2017 en er is een zware omvormer. Warm water komt via de boiler op motorwarmte en walstroom. Alles werkt zoals het hoort en de gebruiksaanwijzingen zijn aanwezig.

Tuigage

Type tuigage:Kottergetuigd
Rondhouten, verstaging:Neut mast met drie paar zalingen, verstaging staalkabel
Lieren:Harken schootlieren 2 x 60ST en 2 x 40ST, vallieren 2 x 44ST en 1 x 40ST (alle twee snelheden)
Zeilen materiaal:Custom Axis laminaat Pentex 2000
Grootzeil:Momentum, ca. 43,5 m2 met drie lange latten en twee doorlopende toplatten. 3 x Rif
Fok:Momentum high aspect, ca. 49,2 m2 (110%) met uv strook en Momentum kotterfok met leuvers. Ca. 22,2 m2
Voorzeil rolsysteem :Harken
Spinnaker:Met slurf. Goede staat, leeftijd onbekend
Overig:
Kottergetuigd met een mooie en weinig gebruikte (nog geen 1000 mijl op het log) set laminaatzeilen. Grootzeil met 3 x rif, 110% high aspect en kotterfok met leuvers. Goede spinnaker met slurf. Brede grootschootoverloop op het kajuitdak en genuarails met dubbele kar. Ruim bemeten selftailing 2 snelheden lieren en hydraulisch verstelbaar achterstag. Dyneema vallen en een vaste op- / neerhouder.

Navigatie en electronica

Navigatieverlichting:Compleet, met deklicht
Kompas:Olympic 135 en Raymarine ST60+ electronisch kompas
Log/snelheid:Raymarine ST60+ Speed
Dieptemeter:Raymarine ST60+ Depth
Windmeter:Raymarine ST60+ Wind
Autopilot:Raymarine ST6001 SmartPilot met Lewmar drive (de laatste uit 2017) met draadloze afstandbediening die ook als repeater voor de andere instrumenten dient
GPS:Op afstandbediening van de stuurautomaat
Marifoon:Ray 54E DSC
Overig:
Complete navigatie met ST60+ instrumenten (log, dieptemeter, wind en electronisch kompas). SmartPilot stuurautomaat met afstandbediening en net nieuwe Lewmar drive direct op het kwadrant. DSC marifoon. Ook is er een USB aansluiting bij de stuurstand. Alles werkt naar behoren en alle manuals zijn aanwezig.

Uitrusting

Ankers & materiaal:15 Kg. op boegbeslag met ca. 50 m. ketting
Ankerlier:Lofrans Cayman 88 met draadloze afstandbediening en eigen accu
Stootwillen, lijnen:Compleet
Buitenkussens:Ja
Zwemtrap:Telescopisch
Zeerailing:Preekstoel met verlaagde instap en gedeelde hekpreekstoel
Overig:
Stootwillen, lijnen, flatscreen tv met dvd, teak op de kuipbanken en -vloer, neerklapbare kuiptafel aan de stuurstand, horren voor de te openen ramen, 4 x permanente ventilatie op het kajuitdak, Bruce anker en electrische ankerlier met afstandbediening, 2 x Blue Performance valzak, teak schuurlijst met rvs strip op de romp, middenbolders, binnen- en buitendouche.

Veiligheid

CE-normering:Cat. A
Reddingsvlot:Seago 4 persoons in tas (dient gekeurd te worden)
Lenspomp:Handmatig en electrisch
Brandblusser:Brandblusser (keuring onbekend)
Gasbun met afvoer:Ja
Overig:
Veel grijpmogelijkheden binnen en buiten, goed beloopbaar dek en gangboorden, reddingvlot (keuring verlopen), hand- en electrische bilgpomp, zelflozende kuip.


Vraag meer informatie over de Northern Comfort 43

Naam:
Telefoonnummer:
E-mail adres:
Vul de veiligheidscode in:

 

Bart Rozemuller

 

Badhuisweg 11

3851 PN Ermelo

 

Tel   : 0031 (0) 341 493405
Mob: 0031 (0) 6 2189 6801

 

E-mail: bart@bootverkopers.nl

 

K.v.k.nr.: 08104900

RECENT VERKOCHT

Ff 1100

2004

UITGELICHT

Bavaria 34-3

2001
€ 38 500